Contoare digitale în Timișoara

Aquatim a demarat achiziția unui sistem în valoare de peste 14,8 milioane de lei, pentru digitalizarea contorizării în Timișoara.

În data de 28 februarie 2023, operatorul regional de apă și canalizare a semnat un Contract de Finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru circa 9,8 milioane lei, din care 7,9 milioane lei fonduri europene, 1,2 milioane lei de la bugetul de stat, 186 000 lei de la bugetul local și 600 000 lei co-finanțare Aquatim.

Proiectul ”Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara” (Cod SMIS 2014+ 158011) propune instalarea, în Timișoara, a unui număr de 8000 de contoare inteligente de apă rece, care permit o serie de funcții avansate, de transmitere automată, către server, a consumului, dar și a altor informații, precum detectarea unor situații de consum anormal (consum prea mare, consum prea mic), detectarea încercărilor de manipulare a mecanismului, starea bateriei.

Scopul acestui proiect îl reprezintă eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria de operare a Aquatim prin implementarea unui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timişoara.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de digitalizare al operatorului regional Aquatim la nivelul municipiului Timișoara. Durata proiectului este până în data de 31 decembrie 2023.

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.