Aquatim SA este operator regional al serviciilor de utilitate publică, de alimentare cu apă și canalizare, pe aria județului Timiș. Populația din aria de operare este de circa 539.500 locuitori, dintre care 95% beneficiază de alimentare cu apă în sistem centralizat și 74% de canalizare. În Timișoara ponderea populației conectate la serviciile de apă și canalizare se apropie de 100%, în mediu rural procentul fiind mai scăzut.

Activitatea societății este coordonată din Timișoara, operarea în județ fiind organizată prin cele 5 sucursale din Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare. Pentru a afla în ce localități furnizăm servicii, verificați Aria de operare.

Pentru mai multe detalii despre activitatea companiei, structura organizației, rapoarte publicate, materiale informative, accesați pagina Informații de interes public.

 

Aria de operare

Un Strop de Istorie

 

Aquatim a fost înfiinţată, ca regie autonomă, la 1 martie 1991, preluând responsabilităţile structurilor administrative locale care gestionau serviciile de apă şi de canalizare. În anul 2007, statului organizației se schimbă, din regie în societate comercială, iar serviciile sunt extinse Deta şi Jimbolia. Compania devine operator regional pe aria județului Timiș în 2010.

Istoria sistemelor moderne de apă și canalizare din Timișoara stă sub semnul inovației și sustenabilității. Prima staţie de tratare a apei uzate de pe teritoriul României a fost pusă în funcţiune la Timişoara, în 26 octombrie 1912, iar prima uzină de apă a oraşului la 1 iunie 1914. Tot în 1914 s-a înfiinţat ACOT, Întreprinderea de apă-canal a oraşului Timişoara, prima formă de organizare a serviciilor publice din ţară. O personalitate remarcabilă a vremii, inginerul Stan Vidrighin, a fost unul dintre vizionarii care au adus Timișoara în rândul orașelor moderne ale Europei la începutul secolului XX. În paginile volumului editat de Aquatim, Alimentarea cu apă a Timișoarei. Istorie, prezent și perspective se găsesc mai multe informații detaliate despre apa și viața „cetății” și cum a dus mai departe Aquatim moștenirea lăsată de Stan Vidrighin.

 

Din punct de vedere juridic, Aquatim este o societate pe acţiuni, ai cărei acţionari sunt exclusiv unităţi administrativ teritoriale: municipiul Timişoara, judeţul Timiş, oraşele Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş şi comuna Ghiroda. Pentru mai multe detalii, consultați pagina

Aquatim - Informații pentru acționari și public