Calitatea apei

Calitatea apei de la robinet este monitorizată continuu, începând cu procesul de tratare și până la robinetele consumatorilor.

Există 3 nivele de control:

  • monitorizare automată în timpul procesului de tratare
  • verificare în laborator, prin analize de calitate
  • monitorizarea rețelei de distribuție.

 

Clorul din apa de la robinet nu trebuie să ne sperie. Ce spune OMS?

Cea mai mare responsabilitate a unei companii de apă este siguranţa consumatorilor. Apa de băut, folosită la gătit sau pentru igiena personală, nu trebuie să conţină niciun agent patogen pentru om. Dezinfecţia apei cu clor este una din soluţiile utilizate, cu succes, pentru anihilarea microorganismelor periculoase pentru om.

Clorul din apă este un element de siguranță. În România normele prevăd o concentraţie a clorului liber în apă de 0,5 mg/l. În Ghidul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru calitatea apei potabile este specificat că o concentraţie de 10 ori mai mare a clorului în apă, de 5 mg/l nu prezintă niciun risc semnificativ pentru sănătate, în cazul consumului pe toată durata vieţii.

Furnizorul de apă este obligat să asigure prezenţa clorului rezidual liber în apă, în orice punct al reţelei de distribuţie. Aquatim monitorizează strict calitatea apei în reţeaua de distribuţie şi încadrarea acesteia în normele legale.

 

Monitorizarea apei uzate pentru prevenirea poluării

Aquatim este, de mai multă vreme, parte a unui program de combatere a deversărilor poluante în sistemul de canalizare. Sunt monitorizate periodic deversările provenite de la clienții non-casnici, prin prelevare de probe și testare.