Noutăți  »   Sesizări cu privire la mirosul de clor al apei

Sesizări cu privire la mirosul de clor al apei

Publicat la data: 2018-03-26
 
Sesizări cu privire la mirosul de clor al apei

Datorită faptului că în această perioadă au fost câteva sesizări cu privire la mirosul de clor al apei potabile, venim cu următoarele precizări.

La stația de tratare a fost crescută cantitatea de clor necesară tratării apei, aproape de limita superioară prevăzută de legislația națională pentru apa potabilă la ieșirea din stația de tratare - de 0,5 mg/l.

S-a procedat astfel din cauza topirii zăpezii, care a dus la creșterea turbidității apei brute (încărcarea cu suspensii a apei brute). După cum se știe, principala sursă de apă a municipiului Timișoara este Canalul Bega - 70% din apa de la robinet provine din această sursă.

Conform Ghidului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,  pentru calitatea apei potabile, o concentraţie de 10 ori mai mare a clorului în apă, de 5 mg/l, este considerată fără risc pentru sănătate, în cazul consumului pe toată durata vieţii. 

O apă potabilă nedezinfectată corespunzător poate fi un focar de boli grave, în timp ce tocmai prezența clorului oferă garanția unei ape potabile sigure. Clorul este un element de siguranţă, iar furnizorii de apă sunt obligați să asigure prezenţa clorului rezidual liber în apă, în orice punct al reţelei de distribuţie. De asemenea, dozele de clor folosite în tratarea apei potabile nu au efecte secundare asupra sănătății. Singurele probleme sunt legate de miros și de gust. 

Mai precizăm că, apa potabilă din Timișoara este și a fost în pemanență în paramentri normali și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. Aquatim monitorizează permanent calitatea apei în reţeaua de distribuţie şi încadrarea acesteia în normele legale.


Informații pentru presă:
Biroul Comunicare și relații publice, te. 0256 2201370

 
top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta