Noutăți  »   Rezerva de apă din Pișchia, epuizată de consumurile foarte mari

Rezerva de apă din Pișchia, epuizată de consumurile foarte mari

Publicat la data: 2019-07-25
 
Rezerva de apă din Pișchia, epuizată de consumurile foarte mari

Consumul mare de apă potabilă pentru udatul grădinilor și spațiilor verzi, inclusiv pe timp de noapte (cu sisteme automate de irigare), a epuizat întreaga rezervă de apă a localității Pișchia.

În prezent (joi, ora 14) se face acumulare în rezervorul de înmagazinare pentru a putea distribui apă cu presiune corespunzătoare în toată localitatea. După ora 17 regimul de distribuție va fi cel normal.

Pe timpul nopții, între 10 seara și 5 dimineata, VOM ÎNTRERUPE DISTRIBUȚIA APEI, pentru acumulare în rezervor. Această măsură este absolut necesară pentru ca toți locuitorii din Pișchia să aibă apă la robinet, dimineața.

Atragem atenția asupra pericolului de a rămâne fără apă la robinet din cauza consumurilor excesive, pe perioada verii, pentru udatul grădinilor sau în alte scopuri, în specialo în acele zone unde resursele sunt limitate iar sistemele de distribuție insuficiente sau prost dimensionate.

Recomandăm consumatorilor folosirea unor soluții alternative (și mai ieftine!) pentru udat, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele de acumulare a apei de ploaie.


Foto: semplus.ro

 
top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta