Noutăți  »   Extinderea rețelei de canalizare pe Calea Șagului, investiție importantă din bani Aquatim

Extinderea rețelei de canalizare pe Calea Șagului, investiție importantă din bani Aquatim

Publicat la data: 2018-07-04
 
Extinderea rețelei de canalizare pe Calea Șagului, investiție importantă din bani Aquatim

Aquatim SA investește permanent din surse proprii în lucrări de anvergură, pentru a oferi cetățenilor Timișoarei infrastructura de apă și canal pe care o merită. 

În topul investițiilor recente ale companiei Aquatim, din surse proprii, se află etapa a II–a a extinderii rețelei de canalizare pe Calea Șagului, pe tronsonul cuprins între strada Ovidiu Cotruș și podul de la Calea Șagului. Investiția are ca scop principal mărirea capacităţii de preluare a apelor uzate provenite din zona Pod Calea Şagului – limita intravilan Timişoara, inclusiv apele uzate menajere provenite din Şag. Odată cu finalizarea acestei lucrări, vor fi diminuate riscurile de inundare a zonei de sub Podul Calea Şagului.

Investiţia presupune realizarea unui colector de canalizare cu diametrul 800 mm şi o lungime totala de 1044 m , o staţie de pompare (echipată pentru un debit de 500 l/s) şi două conducte de refulare din PEID cu diametrul de 450 mm şi o lungime totală de 722 m.

Conductele de refulare vor subtraversa liniile de cale ferată şi vor descărca apele uzate ȋn colectorul principal clopot cu secţiunea 2600/1650 mm din Calea Şagului. A fost obţinută autorizaţia de construire necesară execuţiei lucrărilor, fiind ȋn acest moment ȋn faza de analiză de oferte pentru desemnarea operatorului economic ce urmează să execute lucrările. Valoarea de investiţie este de 3.900.000 lei (fărăTVA).

Despre etapa următoare a acestei lucrări și alte investiții cu impact asupra timișorenilor, în pregătire la Aquatim, citiți mai multe într-un articol Aquaștiri pe acest subiect.

 
top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta