Investiții

 

Aquatim este o societate puternică, dinamică, atentă la confortul şi siguranţa consumatorilor. Tradiţia de sute de ani a alimentării cu apă şi a canalizării din Timişoara obligă societatea să fie conectată la un viitor ce înseamnă dezvoltare permanentă, modernizare şi servicii de cea mai bună calitate.

Principalele îmbunătăţiri ale serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare realizate începând cu anii ’90 au fost posibile pentru că Aquatim s-a orientat, la momentul potrivit, spre atragerea unor programe cu fonduri nerambursabile. Primul a fost Municipal Utilities Development Programme (MUDP), demarat în anul 1995, în valoarea de circa 12 milioane USD, din care 50% nerambursabili. În urma MUDP, Timişoara a fost, în anul 2002, primul oraş din România contorizat integral. A urmat programul ISPA, în valoare de 45 de milioane de Euro, din care peste 32 de milioane nerambursabili. Timişoara are, din anul 2011, o staţie de epurare nouă, care respectă toate normele UE de mediu, graţie acestui program de investiţii din fonduri europene.

 


În prezent, Aquatim are în derulare un program de investiţii de 119 milioane de Euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin care se vor construi 300 km de reşele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare şi 3 staţii de tratare a apei.

Vedeţi aici unde face Aquatim investiţii în judeţul Timiş prin POS Mediu.

În programul Aquatim de investiţii din surse proprii un loc important îl ocupă, în fiecare an, reînnoirea etapizată a unor tronsoane din reţelele de distribuţie a apei potabile sau de canalizare. Aceste lucrări vizează reducerea cheltuielilor de exploatare şi a pierderilor de apă.

Detalii despre programele de investiţii ale societăţii găsiţi în secţiunea Publicaţii și Rapoarte.