Noutăți  »   Comunicate de presa  »   Compania timișeană Aquatim, locul I în Topul Național al Firmelor

Compania timișeană Aquatim, locul I în Topul Național al Firmelor

Publicat la data: 2015-11-10
 

Pentru a treia oară consecutiv, Aquatim a obținut locul I pe țară, în Topul Național al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Societatea timișeană de apă și canalizare a fost premiată la București, pentru rezultatele financiare realizate în domeniul specific de activitate - industrie, captarea, tratarea și distribuția apei, la categoria întreprinderi mari.

Topul național al firmelor se face exclusiv pe baza indicatorilor financiari, prin interclasarea topurilor județene, realizate de Camerele de Comerț. Performanța obținută de Aquatim, al treilea an la rând, denotă eficiența economică a societății. Compania este unul din investitorii majori din județul Timiș, în condițiile în care prețul apei este printre cele mai mici din țară.

În ultimii 15 ani, compania a atras finanțări externe pentru realizarea unor investiții de peste 50 milioane de Euro în Timișoara, în prezent fiind în curs de finalizare un program de 120 milioane de Euro de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare în județ, din fonduri europene. Pentru perioada 2014-2020, Aquatim lucrează la un nou program investițional, cu componentă nerambursabilă, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare al UE, în valoare de peste 150 de milioane de euro, fonduri direcţionate către localităţile mici şi mijlocii din județ.

Stabilitatea economică a societăţii Aquatim este, de asemenea, apreciată și de către instituțiile de finanțare internaționale. Aquatim a fost prima companie de utilităţi publice din ţară care a contractat, în anul 2007, un împrumut fără garanţii de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în prezent aflându-se la al treilea contract BERD de împrumut, pentru co-finanțarea investițiilor de anvergură în regiune.


Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general


Pentru detalii – Loredana Leordean, purtător de cuvânt, 0743 098 075.

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta