Noutăți  »   Comunicate de presa  »   CASCADA, proiect inovativ din agenda Aquatim

CASCADA, proiect inovativ din agenda Aquatim

Publicat la data: 2017-07-28
 
CASCADA, proiect inovativ din agenda Aquatim

CASCADA este denumirea unui proiect inovativ, în derulare la Aquatim, prin care salariații societății vor beneficia de cunoștințele și experiența rezultate în urma colaborării cu echipe de experți din domeniile electrotehnic, IT și automatizări.

Proiectul vizează dezvoltarea unor soluții informatice pentru optimizarea sistemelor SCADA, de control automat și conducere la distanță a proceselor de la stațiile de tratare și epurare.

Aquatim are o experiență de peste 10 ani în exploatarea sistemelor SCADA, acestea funcționând, cu succes, la stațiile de tratare și epurare din Timișoara. Proiectul CASCADA lucrează cu sistemele de automatizare deja implementate, la stațiile de tratare, respectiv de epurare din Sânnicolau Mare și Făget, investiții realizate de Aquatim prin programul de modernizare a infrastructurii de apă din fonduri europene. CASCADA va furniza specialiștilor Aquatim informații valoroase în perspectivă, de ajutor la stabilirea cerințelor cuprinse în caietele de sarcini ale viitoarelor programe mari de investiții ale companiei.

CASCADA dispune de un buget de 460.000 de lei, fonduri nerambursabile guvernamentale, asigurate prin programul Bridge Grant 2016, al Ministerului Educației și Cercetării și este coordonat de Universitatea „Politehnica” Timișoara, cu care Aquatim are o colaborare durabilă, de succes.


Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general


Detalii: Loredana Leordean, purtător de cuvânt, 0743 098 075

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta