Noutăți  »   Avertisment...dureros de dur!

Avertisment...dureros de dur!

Publicat la data: 2019-09-24
 

Tânăra activistă suedeză pentru climă, Greta Thunberg, și alți 15 copii au depus recent o plângere la Națiunile Unite, acuzând cinci dintre marile economii ale lumii că au încălcat drepturile omului prin faptul că nu au luat măsuri adecvate pentru a opri criza climatică, potrivit CNN.

Plângerea a fost depusă la scurt timp după ce Thunberg a ţinut un discurs prin care i-a mustrat pe liderii mondiali prezenţi la Summit-ul ONU pentru Acțiunea Climatică de la New York.

Revoltată, Greta Thunberg le-a spus liderilor mondiali că „nu îi va ierta niciodată” pentru că nu au reușit să oprească schimbările climatice: "Suntem la începutul unei dispariţii în masă și tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani și să spuneţi basme despre o creștere economică eternă", a declarat, luni, adolescenta suedeză la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. "Cum îndrăzniţi?", a adăugat Thunberg.

„Mi-aţi furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale - și totuși, sunt unul dintre norocoși”, a declarat luni Thunberg. „Oamenii suferă, oamenii mor”, a continuat aceasta.

Petiția numește cinci țări - Germania, Franța, Brazilia, Argentina și Turcia - despre care spun că nu și-au respectat obligațiile în temeiul Convenției privind Drepturile Copilului, un tratat privind drepturile omului vechi de 30 de ani, care este cel mai ratificat din istorie.

Plângerea vine în contextul în care Organizația Națiunilor Unite găzduiește un Summit pentru Acțiuni Climatice în prima zi a Adunării Generale, în care zeci de lideri mondiali își prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din țările lor.

Îndeajuns de trist?

Zi inteligentă, dragi clienți Aquatim! Joaca aceasta periculoasă cu planeta nu mai poate fi perpetuată! Suntem în asentiment?

 
top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta