Noutăți  »   Comunicate de presa  »   Aquatim încurajează colectarea apei pluviale

Aquatim încurajează colectarea apei pluviale

Publicat la data: 2016-07-08
 
Aquatim încurajează colectarea apei pluviale

Aquatim SA încurajează utilizatorii din Timișoara să nu îşi conecteze burlanele, rinele, şanţurile sau rigolele pentru dirijarea apelor de ploaie la canalizarea publică ci să colecteze şi să găsească utilizări ale apei provenite din precipitaţii, de exemplu la udatul grădinilor. Astfel, nu vor mai plăti serviciul de colectare a apei pluviale. Pentru cei care locuiesc la casă acest lucru ar însemna o economie eficientă. După realizarea unor astfel de sisteme care să conducă apa de ploaie spre grădină sau spre alte sisteme de colectare, utilizatorii vor trebui să actualizeze contractul cu Aquatim, specificând noua suprafaţă de pe care apa provenită din precipitaţii ajunge la canalizare.

Din cauza extinderii spațiilor betonate ca urmare a expansiunii urbane, apele de ploaie antrenează în sistemul de canalizare nisip, resturi de construcţii și deşeuri menajere aruncate la întâmplare, ceea ce duce la colmatare și la evenimente neplăcute de genul inundații, refulări. Astfel, ploile tot mai abundente din ultimii ani duc la suprasolicitarea conductelor şi de foarte multe ori și la colmatarea cu deşeurile antrenate.

"Este important să facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale să nu mai ajungă integral în reţeaua de canalizare. Mai mult, un debit cât mai mic de ape pluviale preluate de canalizare ajută şi la buna funcţionare a staţiei de epurare a apelor uzate din Timişoara, însemnând costuri mai mici de exploatare și riscuri mai puține." (Dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA)


Pentru o mai bună informare menționăm că, sistemele de canalizare sunt de două tipuri: unitare (cazul municipiului Timișoara) și separative (cazul celorlalte localități din aria de operare a Aquatim). În cazul sistemelor unitare apele provenite din precipitații sunt antrenate și colectate în aceeași rețea de canale cu apa menajeră spre deosebire de cele separative, unde acestea au trasee și sisteme de colectare diferite.


Detalii pentru presă– Cristina Borca, șef Birou Comunicare și Relații Publice, 0743 099 555.

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta