Noutăți  »   Comunicate de presa  »   Aquatim avertizează consumatorii: udatul grădinilor scade presiunea apei de la robinet

Aquatim avertizează consumatorii: udatul grădinilor scade presiunea apei de la robinet

Publicat la data: 2017-07-31
 
Aquatim avertizează consumatorii: udatul grădinilor scade presiunea apei de la robinet

În contextul atenționărilor de caniculă emise de meteorologi pentru județul Timiș, în zilele care urmează, le reamintim consumatorilor că udatul grădinilor cu apă potabilă poate lăsa localităţile fără apă la robinet. Acolo unde resursele de apă sunt limitate, consumurile sezoniere ridicate vor duce la presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet. Prin urmare, Aquatim recomandă limitarea consumului casnic de apă pe timp de secetă, în special în localitățile rurale.

În Timiș, astfel de situații apar cu preponderență în Bencecu de Sus, Pișchia, Herneacova, Giarmata, Cerneteaz, Giarmata Vii, Găvojdia și Ciacova. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste localități – forajele și rețelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate, pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.

  

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta