Clienți  »   Termeni și condiții

Termeni și condiții

Publicat la data: 2014-06-19
 

Realizarea plăților online pe site-ul www.aquatim.ro

Cum plătiți factura Aquatim online?

Acum puteţi plăti online factura Aquatim de pe site-ul www.aquatim.ro. Această facilitate este disponibilă gratuit pentru toţi utilizatorii. Plata, pentru care nu se percepe niciun comision, se poate efectua cu ajutorul unui card bancar VISA, MasterCard sau Maestro, de credit sau debit. Soluţia de plăţi on-line este furnizată de compania PayU Romania, iar lista cardurilor româneşti acceptate poate fi consultată aici.

Informațiile referitoare la card și la deținătorul lui sunt folosite doar de PayU pentru a realiza tranzacția. Aquatim nu le procesează, nu le salvează și nu le folosește în niciun fel.

Daca întâmpinați erori la introducerea informațiilor corespunzatoare cardului, vă rugăm să apelați la departamentul suport al PayU (detaliile de contact le găsiți în partea de jos a interfeței accesate).

După efectuarea plății, veți primi un e-mail care va confirma tranzacția.

Pentru a plăti online factura pentru serviciile Aquatim, iată paşii pe care trebuie să-i urmați:

 • Accesați secţiunea Zona client din site-ul AQUATIM S.A.
 • Dacă nu aveți încă un cont, vă puteți crea unul Cont online chiar acum. 
 • Intrați în contul de client.
 • Introduceți codul de client (acesta este codul de încasare „Cod incas” de pe factura dumneavoastră) și accesați secțiunea Facturi. Aici puteți vizualiza ultimele 6 facturi emise pentru codul de client ales
 • Selectează factura pe care doriți să o plătiți, apăsând butonul „Plătește”. Statusul facturii se va modifica în “In procesare”.
 • Veți fi redirecţionat către interfaţa securizată de plăţi online (puteți observa acest lucru prin modificarea prefixului http in https), unde trebuie să completați datele necesare pentru realizarea tranzacției (Nume, Prenume, Adresă, E-mail, Telefon).
 • După ce ați verificat datele, selectați „Pasul următor”. Aici va trebui să introduceți datele de identificare ale cardului bancar cu care faceți plata.
 • Pentru unele tipuri de carduri este necesară activarea unui standard de securitate suplimentar (3D Secure), minimizând astfel şansele de fraudă la efectuarea de tranzacții pe internet, prin obținerea unei parole suplimentare. Pentru detalii despre activarea acestui standard, citiți aici.
 • Dacă observați date completate greșit, vă puteți întoarce pentru a le modifica, accesând link-ul „Editare Date”.
 • Selectați apoi „Plasează comanda” pentru a efectua plata online. Veți fi redirecționat înapoi pe site-ul Aquatim.
 • În secţiunea „Facturi”, în tabelul care descrie situaţia plăţilor tale, veți observa că statusul facturii se va modifica în „Plată în curs de procesare”.
 • Starea plăţii va avea valoarea „Platită” în momentul în care suma este înregistrată în contul Aquatim (maxim 3 zile lucrătoare).

În cele ce urmează vă prezentăm cele mai frecvente probleme și întrebări care se referă la plata online, împreună cu soluțiile și răspunsurile lor:

Cum puteți ști dacă tranzacția a fost efectuată?
Veți primi un mesaj la adresa de e-mail declarată la realizarea tranzacției, mesaj care va conține rezultatul tranzacției, numărul de referință al comenzii și suma achitată. Vă rugăm să așteptați câteva minute și să verificați toate folderele (inclusiv SPAM si Trash).

Ați primit un mesaj în care vi se solicită să confirmați datele personale sau să plătesc factura. Este real?
Această este o tehnică folosită de grupurile rău intenționate pentru a obține date personale ale utilizatorilor de Internet, cunoscută sub numele de phishing. Aquatim nu vă va trimite mesaje în care să vă solicite să confirmați parola sau datele personale.

Nu comunicați informațiile dumneavoastră personale și alertați Aquatim de orice asemenea încercare.

În cazul în care problema persistă sau nu ați găsit răspunsul la întrebări, vă rugăm să contactați AQUATIM S.A. (tel: 0256 201 370, între orele 8-15:30, Serviciul IT, interior 1051 - Mihai Belcescu sau Serviciul Facturare)

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta