Companie  »   Dezvoltare

Dezvoltare

Publicat la data: 2013-03-13
 

Aquatim este o societate puternică, dinamică, atentă la confortul şi siguranţa consumatorilor. Tradiţia de sute de ani a alimentării cu apă şi a canalizării din Timişoara obligă societatea să fie conectată la un viitor ce înseamnă dezvoltare permanentă, modernizare şi servicii de cea mai bună calitate. 

Principalele îmbunătăţiri ale serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare realizate începând cu anii ’90 au fost posibile pentru că Aquatim s-a orientat, la momentul potrivit, spre atragerea unor programe cu fonduri nerambursabile. Primul a fost Municipal Utilities Development Programme (MUDP), demarat în anul 1995, în valoarea de circa 12 milioane USD, din care 50% nerambursabili. În urma MUDP, Timişoara a fost, în anul 2002, primul oraş din România contorizat integral. A urmat programul ISPA, în valoare de 45 de milioane de Euro, din care peste 32 de milioane nerambursabili. Timişoara are, din anul 2011, o staţie de epurare nouă, care respectă toate normele UE de mediu, graţie acestui program de investiţii din fonduri europene.

Aflaţi aici care au fost investiţiile realizate de Aquatim prin programul ISPA.

În prezent, Aquatim are în derulare un program de investiţii de 119 milioane de Euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin care se vor construi 300 km de reşele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare şi 3 staţii de tratare a apei.

Vedeţi aici unde face Aquatim investiţii în judeţul Timiş prin POS Mediu.

În programul Aquatim de investiţii din surse proprii un loc important îl ocupă, în fiecare an, reînnoirea etapizată a unor tronsoane din reţelele de distribuţie a apei potabile sau de canalizare. Aceste lucrări vizează reducerea cheltuielilor de exploatare şi a pierderilor de apă.

Detalii despre programele de investiţii ale societăţii găsiţi în secţiunea Publicaţii și Rapoarte.

În anul 2012, Aquatim a realizat, din surse proprii, lucrări de modernizare ale reţelei de distribuţia a apei pe străzile:

  • Macarie, Nicola Paganini, Anton Bacalbaşa, Vasile Voiculescu, Cercului, Ion Buteanu, Aleea Azurului, însumând 1.854 m, în semestrul I;
  • Grigore Antipa, Neajlov, Calea Stan Vidrighin, Iuliu Podlibny, Dimitrie Dinicu, Ion Slavici, Telegrafului, Azaleelor, Cerna, Traian Vuia şi interconectarea comunei Ghiroda cu reţeaua Timişoarei, în lungime de 5.265 m, în semestrul II.

Investiţiile din surse proprii pentru reţelele de canalizare au acoperit 248 m de conducte pe străzile Ion Buteanu şi Aleea Azurului, în semestrul I şi 480 m de conducte pe străzile Traian Vuia şi Braşov, în semestrul II.

În afara lucrărilor pentru sistemele de apă şi canalizare, societatea a mai realizat, în anul 2012 şi investiţii la staţiile de tratare, la staţia de epurare a apei uzate şi la activele din patrimoniul propriu, după cum urmează:

  • reabilitarea construcţiilor şi instalaţiilor la staţia de pompare 1, de la ST Bega, în valoare de 5.575.578 lei;
  • reabilitarea centralei termice de la ST Bega, în valoare de 244.747 lei;
  • platformă şi instalatii de preluare şi prelucrare a deşeurilor provenite de la autocombinatele womă-vidanjă, în valoare de 439.476 lei;
  • reamenajarea spaţiilor din clădirea de pe str. Treboniu Laurian nr. 7A, în valoare de 657.920 lei;
  • reparaţii ale activelor, în valoare de 1.556.682 lei.

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta